Als de weermaker nu nog een beetje meewil, dan mogen muziek- en sfeerliefhebbers zich iedere vrijdag van juli en augustus aan onvergetelijke Geel, Zomert! avonden verwachten.

Ook dit jaar zijn die gratis te beleven in het schitterende park van jeugdcentrum De Bogaard aan de Diestseweg. Toerisme Geel heeft o.a. Paul Michiels, Guy Swinnen, Dana Winner, Ian Thomas en andere leuke namen in petto.
 
Na de succesrijke editie van 2010 was het te verwachten dat ze bij Toerisme Geel opnieuw een tandje zouden bijsteken. Nooit eerder zakte er voor die wekelijkse concertreeks zoveel volk naar de Bogaardwei. Toch blijft men zweren bij het vertrouwde concept van sfeer en gezelligheid. ‘Groot en klein, jong en oud moeten het leuk vinden’ laten de organisatoren vastberaden horen. Ook dit jaar koppelen ze ieder concert aan allerhande leuke kinderanimatie.
 
De programmamakers van de komende editie klaarden intussen de klus om een ambitieus en kwaliteitsvol programma samen te stellen. Of ze daarin geslaagd zijn, zal de toekomst uitwijzen. Feit is dat de affiche van Geel, Zomert! 2011 bulkt van sfeermakers en grote muzikale namen. Op papier alvast meer dan genoeg om met nadruk uit de schaduw te treden van zomerse festivalletjes allerhande.
 
Het begint vrijdag 1 juli met The Cops. Een stevige Belgisch-Nederlandse formatie die twee uur lang een spetterend eerbetoon aan de legendarische The Police laat horen. Uiteraard is er maar één Sting, één Copeland en één Summers. Maar wie straks op de Bogaardwei de ogen sluit en luistert…..
 
Polle Pap en Guy Swinnen
Een week later staat Paul Michiels op het podium. Inderdaad die van Soulsister. Met een klepper van dat niveau mikt men op een volle wei. Die kans zit er dik in. ‘Forever Young’ Polle Pap kent ‘The way to your heart’. Een week later grijpt Bulshivism zijn kans. Een onbekende naam? Misschien tenzij je weet dat de Herentalse gitarist Bart Buls (Laatste Showband, Vive la fête e.a.…) achter dit project steekt. Royaal Bartje brengt ook Kathleen Vandenhoudt en Piet Van den Heuvel mee naar Geel. Geen gewoon volk …
 
Geels talent heeft bij Geel, Zomert altijd in de bovenste schuif. Dit jaar is dat niet anders. Dat Dark Vetta Koppa, een sterke coverformatie met Larumse roots, ooit op het Zomert!-podium zou staan was dus te verwachten. Voor eigen volk kan men altijd meer, beweert het gezegde. We zullen horen en zien op 22 juli.


Uitkijken wordt het ook naar de Baboons, een fameuze Turnhoutse rockabillygroep waarvan we in de nabije toekomst zonder twijfel nog zullen horen. En dat Guy Swinnen (The Scabs) maar al te graag opnieuw naar Geel, Zomert! wou komen, zegt genoeg. Vorig jaar was de Bogaardwei door zijn toedoen zelfs wat aan de kleine kant. Om maar te zeggen dat de grote massa er was om Guy en zijn kompanen aan het werk te zien. ‘Het beste optreden van gans 2010’, liet Guy na afloop lovend horen. Genoeg woorden om de organisatoren voor een keer te doen afwijken van hun al jarenlange regel ‘ieder jaar andere artiesten’. Vijf augustus wordt dan ook een historische datum. Eentje om in je agenda te zetten.
 
Urban Trad
Het meest in het oog springende concert van de ganse reeks wordt misschien wel het optreden van Viva Niñas. Een gelegenheidsgroep die samengesteld werd rond Soetkin Coulier, de frontzangeres van Urban Trad. In een niet zover verleden eindigde die ooit tweede tijdens het Eurovisie songfestival. Samen met nog ander Urban Tradvolk brengt Soetkin de ganse avond hits uit de Songfestival geschiedenis. Van Cinquetti’s ‘No ho l’età’ over Abba’s ‘Waterloo’ tot de Urban Trad’s voltreffer ‘Sanomi’ en nog meer moois.
 
Met The Boozers haalt Geel, Zomert! dan weer de strafste covergroep van uren in het rond naar Geel. De groep gaat prat op een van de meest ambiancevolle live reputaties uit het muzikale circuit. En die komen dus naar Geel. Net als The Rolling Beatles, eveneens uit het Limburgse België-Holland grensgebied én met een uitmuntende faam. Hun jongste cd werd niet voor niks opgenomen in de Londense Abbey Road studio. Net als hun naam al aangeeft tapt de groep uit twee muzikale vaatjes met werk van The Beatles en het beste uit het Rolling Stones tijdperk. Een mens zou voor minder willen dat we al eind augustus zaten.
 
Extra en Junior
Gelukkig is het nog niet zo ver. Oud worden mag maar liefst dag na dag. Want er is nog een en ander te beleven op die fameuze Bogaardwei. Dit jaar vullen immers niet één maar liefst twee namiddagconcerten het programma. Vrijdag 15 juli is dat met Geel, Zomert! EXTRA, een namiddag voor jong en oud en al wat daar tussen past. Met Dana Winner, ooit zestien jaar lang een Geelse, mikt men op een publiek van alle leeftijden. ‘Het was niet makkelijk om Dana Winner naar Geel te krijgen’, lieten ze bij Toerisme Geel horen. ‘Gelukkig wou ze absoluut zelf hier het podium vullen zodat er toch een akkoord kwam.’
 
Ook voor de allereerste editie van Geel, Zomert! JUNIOR, op vrijdagnamiddag 22 juli, komt er straf volk op het podium. Niemand minder dan Ian Thomas, zeg maar de Vlaamse Justin Bieber, krijgt de eer om deze namiddag te openen. Voor deze kidsnamiddag werden verder ook nog De Planken, met Rob Teuwen (Billie uit de Kampioen), en Kids on the dancefloor geëngageerd. Genoeg om zowel de jongste generatie als hun ouders een onvergetelijke namiddag te bezorgen.
 
Alles samen ziet de affiche van Geel, Zomert! 2011 er zo uit
1 juli                 20.30 uur          The Cops
8 juli                 20.30 uur          Paul Michiels
15 juli               14.30 uur          Geel, Zomert! EXTRA met Dana Winner
                        20.30 uur          Bulsjivism met o.a. Kathleen Vandenhoudt
22 juli               14.30 uur          Geel, Zomert! JUNIOR met Ian Thomas, Kids on the
                                               Dancefloor en De Planken (met Rob Teuwen of Billie uit de
                                               Kampioenen)
                        20.30 uur          Dark Vetta Koppa
29 juli               20.30 uur          The Baboons
5 augustus       20.30 uur          Guy Swinnen (The Scabs)
12 augustus      20.30 uur          Viva Niñas
19 augustus      20.30 uur          The Boozers
26 augustus      20.30 uur          The Rolling Beatles